A PIWI International borverseny Európa legfontosabb olyan megmérettetése ahol csak rezisztens szőlőfajtákból készült bioborok versenyezhetnek.
Koch Csaba 2019-ben készítette el első bioborát mely a Koch Organic nevet kapta, és castellum szőlőfajtából készült. Első borversenyén a Koch Organic Castellum fehérbor 89 pontos ezüstéremben részesült.
“Boldog, szabadon növő, új, innovatív szőlőfajtából készítettem ezt a bort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”- mondta a borról Koch Csaba
A rezisztens szőlők és természetes gyümölcslevek, bioborok és frissen préselt gyümölcslé.
„Jó bort csak egészséges és kiváló minőségű szőlőből lehet készíteni”
Koch Csaba.
Szeretnénk, hogy száz év múlva is lakható legyen a bolygó, ezért a Koch borászat a fenntartható termelési rendszerek kialakítására törekszik.
Az ökológiai lábnyom minimalizálása már folyamatban van. Az új innovativ szőlőfajták telepítése lehetővé tette, hogy azokon a területeken 1997-ben került sor utoljára permetezésre. Közel húsz éve a hagyományos müvelésű szőlőültetvényeken sincsenek használatban rovarírtó és egyéb káros vegyszerek.
A természetközeli borászkodás során a lehető legkevesebb beavatkozással, higiéniával a terroir adottságainak figyelembevételével kell olyan borokat készíteni, amik a legközelebb állnak az eredeti gyümölcs ízéhez, kizárva minden olyan tényezőt ami értékcsökkenéshez vezet.
A Castellum rezisztens szőlőből készített Koch Organich 2019 biobor már kapható.